Over Ons

Home / Over Ons

Over Squat Sportswear

Squat Sportswear is een Nederlands merk voor dans- en sportkleding, opgericht in 1991 waarbij kwaliteit voorop staat. Al onze kleding wordt gemaakt van hoogwaardige stoffen die een perfecte kwaliteit en pasvorm garanderen. Het gehele proces – van ontwerp tot productie  – vindt plaats vanuit ons atelier in Sittard.

Begonnen vanuit een zolderkamer met sportkleding voor wedstrijdteams in aerobic en hiphop, vooraanstaande is Squat inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de aerobic-dance-en fitnesswereld. Behalve afnemers in Nederland, België, Duitsland en Scandinavie zijn we al sinds1995 main-supplier bij diverse vooraanstaande sportsresorts op de Canarische eilanden. Door nooit concessies te doen aan de kwaliteit van het product krijg je bij Squat Sportswear een product met een zeer hoge prijs-kwaliteit verhouding.

Wie zijn wij?
Squat Sportswear is opgericht door Regina van der Veld die na het behalen van het diploma aan Mode-Academie haar loopbaan startte bij diverse grote productiebedrijven waar ze enorm veel ervaring heeft opgedaan in de textielproductie en bij een modebedrijf voor exclusieve merken. Hier was ze o.a. verantwoordelijk voor het aanpassen van herenkostuums en maakte ze voor het eerst kennis met het bieden van maatwerk in de confectie. Datzelfde maatwerk is nu nog steeds de kern van haar bedrijf.

Al snel ging ze op vraag sportkleding maken voor  vriendinnen die toendertijd Nike elite-trainer waren, presenter of aan  competitie aerobic deden. Deze wilde uiteraard alleen maar het beste van het beste. Het moest er niet alleen goed uitzien maar pasvorm was zeker zo belangrijk. Het lukte haar een collectie te maken waarin deze twee kenmerken gecombineerd werden. Tot op heden zijn dit nog steeds de basis ingrediënten voor de Squat collecties.

Squat Sportswear  – Made in NL
Squat Sportswear is begonnen in Geleen-Sittard en is hier nog altijd gevestigd. De gehele productie vanaf het ontwerpen tot aan het inpakken, vindt hier en bij naburig gelegen bedrijvenplaats. Door de gehele productie in huis te hebben, kunnen we snel inspringen op nieuwe trends, maar ook voldoen aan persoonlijke wensen, maten en kleuren. Door ons vakmanschap kunnen we dus ieder kledingstuk op de millimeter nauwkeurig maken, waardoor de correcte pasvorm wordt gegarandeerd.

Je koopt bij Squat Sportswear een product waarbij we de kwaliteit kunnen waarborgen, en waarvoor geen gebruik is gemaakt van kinderarbeid of productie in lage loonlanden. Alle stoffen worden bij Europese leveranciers ingekocht, zodat ze voldoen aan alle Europese normen.

Dans en sportkleding van Squat Sportswear is ook duurzaam want onze producten blijven door uitsluitend met hoogwaardige materialen zoals supplex, merryl, lycra en katoenlycra te werken  jarenlang mooi zodat je er veel langer mee doet. Squat Sportswear staat dus voor eerlijke, duurzame en kwalitatief zeer goede dans en sportkleding uit Nederland.

Start typing and press Enter to search